U lemak..pegi jauh jauh...

5 comments


Sesi membuang lemak dalam fasa pertama dalam diet atkins dimulakan 3 ari lepas..pada awalnya payah jugala memikirkan menu yang mau d ngap..slama ni apa ja yang terlintas di keFala ni terus ja dibeli dan diHABISkan ketika itu juga.tengok..betapa rakusnya aku..hahaha...
Diet atkins ni diperkenalkan ngan aku oleh c cantik manis kiut miut (kalau ko mo bagi makanan ok juga nik sbb penat memuji menaip ni..haha..) c NIK FATIHAH ni..hehehe...

Tadi di tempat keja kawan tanya diet apa ko amalkan ni mi..? bleh plak aq tgk ko makan ayam daging segala ni..lpas tu aq cerita bla bla bla karbohidrat..bla bla bla protein...bla bla bla fasa pertama..dia pn macam berminat..esok juga dia start..bleh dah aq ni jadi penjual produk kan..cpat betul orang termakan pujuk ku ni..padahal dia blum pn nampak kesan diet ni ngan aku..haha..

Tapi tak pa, kalau tak start sekarang, bila lagi kan...

#mau kurus
#target raya 2015
#wiwiiitttt


5 comments

Post a Comment

Cabaran 2015

0 comments



Alhamdulillah Ya Allah..awal tahun sudah ada ura2 benda baik akan datang..
Tadi bos panggil masuk ofis..ada la berita yg dia sampaikan daripada bos besar untuk aku..
Untuk menaikkan level sendiri perlu menunjukkan prestasi yang baik dalam tahun ni..yang penting ada cara untuk menaikkan sale..
Ya Allah..bila fikir atau memuntahkan idea sale ni memangla senang..tapi bila tiba saat untuk melaksanakan tu punyalah susah mau digerakkan..tak tahu mana mau start dulu..pening la memang..
Tapi kalau tak dicuba atau digerakkan memanglah tak kan tengok hasilnya sampai bila2 kan..
Aduh..macam mana mau fikirkan sale yang orang bilang 'out of box' ni..ndak lama aq yang masuk dalam box..box office bollywood..

#semogadipermudahkanjalan
#rezekiadadimanamana
#berkatdoamama
#sayangmama





Minum air kelapa ka kita

0 comments
Senangnya dalam hati bila blik kampung menikmati air kelapa yg PRESHHH..

Sambil2 minum bercerita2 ngan mak & macik2, tenang pikiran..kena2 lg cuaca mendung..punya siuk!! Haha..



Menjolok la kita..aq yg jolok tu..


Hasilnya


Ada plak budak tu d blakang..


Rupanya mau jg wefie sama2..hehe

posted from Bloggeroid



GiveAway Ole-ole dari Japan by Ayue Idris

4 comments


Hanyeohaseyo!!! eh ni jepun la....

Jom join GA Ayue Idris..




                                      FB page >>> Emmy
                           IG >>> Oktovia Elma

      Jom!! ramai-ramai serbu..kasi pecah itu skrin!! haha..
                           Klik banner untuk join..


4 comments

Post a Comment

Ndak sabar..ndak sabar..

0 comments
Nampak tak tajuk tu..memang aq ndak sabar mau balik rumah ni...ya la..dapat cuti 2 ari start lusa..ni yang ndak sabar mau bermanja ngan mak ni kan..

Aq ni kesian jarang balik rumah..ni la jadinya kalau tempat keja jauh betul dari rumah..terpaksa menyewa di bandar kesian..kalau dah dapt cuti..memang balik rumah la jawabnya..masakan mak tu yang dirindu sangat2...

Bagi yang stay ngan family tu bersyukur la ya nak..jangan nak merungut mak bapa suruh itu ini..aq ni rindu betul ngan bebelan mak..bapa yang marah2..tu semua untuk kebaikan kita sebenarnya..dah 3 tahun dah aq ni stay d bandar..cuti seminggu sekali tu ja yang balik rumah..rindu mak sangat2!!

#mak masak kan aq ikan baulu bha
#kekasihkuDR
#hahaha...





Malam yang krik..krikk

2 comments
Sunyinya malam ni...memangla malam sunyi bha..bagus aq cuci mata dulu tgk barang2 online sambil telinga disumbat headphone dengar lagu hindi..ececeh..begoyang goyang jugala badan dengar lagu hindi ni...sempat lagi membayangkan betapuk2 d celah2 pokok yang ada kerengga lagi..lepas tu kena gigit...wakakakaka.....baru tau...

#MalasMenaipPanjang2
#Cukup2Sudah
#KekasihkuDr
#Hahaha





2 comments

Post a Comment

Jodoh

0 comments


Kata2 ni btul2 memberi motivasi dgn diriku..bersabar la wahai hati..don't be gelojoh man..hahaha

Aq memang ada minat la ngan 1 mamat ni..tp dia ni trep2 ndak melayan lg..atau dia memang ndak pandang aq haha..takpa takpa..tggu ko ya syg..ku kejar ko smpai dpt..haha

#biarla perigi kejar gayung
#ada aku kesah
#hahaha

posted from Bloggeroid



Ya Allah

2 comments
Ujian awal tahun..rumah ku d pecah masuk, 2 tong gas, speaker, dvd set..semua hilang..blik d bongkar..apa ja yg ko cari pencuri si*l..gerammmmmnya!! Ngam2 lg tu tupperware yg masih ada bekas2 kue raya pn d tablanya..lucu pn ada tp memang minta maki btol bha..arghh..!

P/s - segala yg berlaku pasti ada hikmahnya..

posted from Bloggeroid



2 comments

Post a Comment

Parti perpisahan

0 comments
Walaupun dalam persahabatan ada geram dgn gayaknya, menangis pun ada gara2 geram btul tapi tetap ada ketawa2 happy2 dlm hubungan persahabatan kan..

Keluar makan dgn kawan sekerja melepaskan penat 4 tier 1 jan sambil meraikan member transfer pegi semporna..mudah2an ko bertahan keja d sana mcm ko bertahan di tempat lamamu..

We'll be missing u my friend..

posted from Bloggeroid